Wat is er te doen in de omgeving

FunPark Capfun

Direct naast de deur ligt het fun-park van Capfun, het heeft een fantastisch waterpark, recreatief, meer dan 5 hectare met witte zandstranden. Het meer heeft verschillende glijbanen en een Tubby Splash. Verwarmd overdekt zwembad omgeven door een kiezelstrand. Het overdekte zwembad beschikt ook over een leuk peuterbad, stroomversnellingen, bubbelbank en een ondiep speelgedeelte voor de kleintjes, een fantastisch overdekt strand, beachvolleybal, een palmboom beklimmen, bowlen en nog veel meer!

Pretpark Slagharen

Probeer de spectaculaire Gold Rush, de eerste achtbaan in Nederland waarmee je in drie lanceringen van 0 tot 95 km per uur vliegt! Heeft u liever iets kalmer? Verken dan de historische Chuck Wagon of stap in de boot in het Wild West Adventure. En vergeet niet op te passen voor watervallen en beren.

De vijvertuinen van Ada Hofman
Deze schitterende 2,25 ha. omvattende vijvertuin is in 1987 aangelegd door Ada Hofman, auteur van verschillende vijverboeken. Ongeveer 30 tuinen met daarin 50 vijvers zijn geprojecteerd rondom drie grote natuurvijvers en vormen samen de grote tuin. Ada Hofman is er in geslaagd om één van de grootste verzamelingen planten, struiken en bomen van ons land bijeen te brengen. In de vijvers en ook in de tuin zijn veel dieren uitgezet, o.a. ringslangen, kikkers, hazelwormen, diverse vissoorten, salamanders en hagedissen.
Natuurgebied Lemelerberg
De Lemelerberg is een stuwwal die zo’n 150.000 jaar geleden is ontstaan toen gletsjers zand en grind voor zich uit duwden. Ze lieten een bult met een hoogte van 78 meter achter in een verder vlakke omgeving.De Lemelerberg is zo een bijzonder natuurgebied, dat Europa het heeft aangewezen als Natura 2000. De gevarieerdheid van het gebied zorgt voor een aantrekkelijk leefgebied voor onder andere de zandhagedis. Vanwege de afwisseling van zandvlaktes, heide, jeneverbessen en bossen, is de Lemelerberg een absolute must-have voor natuurliefhebbers en zeker een bezoek waard!
Theater 'De Voorvechter'
Theater De Voorveghter stamt uit 1989 en komt voort uit een kleine zaal waar een aantal jaren al diverse kleinschalige culturele activiteiten plaatsvonden. Inmiddels is de capaciteit van het theater sterk gegroeid. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het theater. Ze ontvangen het publiek en de artiesten en zorgen ervoor dat een voorstelling goed verloopt. Behalve twee theaterzalen bevat De Voorveghter ook drie bioscoopzalen. Een daarvan functioneert als kleine theaterzaal.

Vissen

Let op .. U HEBT EEN VISVERGUNNING NODIG IN HOLLAND!

Maar als u eenmaal het gemak en de rust van deze omgeving voelt, zult u hier waarschijnlijk willen terugkomen.

Huur een Citroën 2CV
Wine and Dine
De Gloepe
Het Heemse
De Troubadour
De Rheezerbelten
Amused.jpg
Amused
Het draait allemaal om jezelf te amuseren
Hulpdiensten
Röpcke-Zweers Ziekenhuis
Jan Weitkamplaan 4a, Hardenberg
tel. +31 523 - 27 60 00